Bine ati venit    |

Acvarii complete

Daca planuiesti sa-ti instalezi un acvariu acasa sau la birou, primul pas este sa alegi varianta cea mai potrivita. Aici vei gasi exact ceea ce iti trebuie.

Pastrarea unui asemenea produs si observarea frumoaselor specii de pesti este un hobby incantator. Inainte de a cumpara unul, insa, trebuie sa acorzi atentie anumitor aspecte. Un design nepotrivit, o dimensiune mai mica si o capacitate mai redusa pot sa duca la scaderea longevitatii vietii pestilor.

Dupa cum si noi preferam o locuinta igienica, spatioasa si confortabila, pestii au nevoie si ei de acvarii care sunt destul de confortabile incat sa-i faca sa se simta cat mai bine. Acest lucru este si mai adevarat in cazul in care planuiesti sa pastrezi multi pesti. Dimensiunea, forma si calitatea materialului folosit la realizarea acestuia sunt cativa dintre parametrii vitali pe care trebuie sa-i ai in vedere pentru a cumpara un acvariu bun.

Referitor la dimensiune, trebuie sa te decizi in avans cat de multi pesti ai de gand sa pastrezi, pentru a stabili dimensiunea pe care acesta o va avea. Iti recomandam sa alegi un acvariu destul de mare, incat pestii, fie ei mai mici sau mai mari sa se poata acomoda usor.

In ultimii ani, diferite forme de acvarii au devenit populare, insa tipul clasic rectangular, dreptunghic continua sa fie forma preferata. Acest lucru se intampla deoarece acvariile rectangulare incap usor in orice spatiu, sunt usor de manevrat si permit o circulatie mai buna a apei, spre deosebire de alte forme de acvarii. Cele cilindrice, hexagonale, octagonale si cubice se numara si ele printre cele mai populare forme. Pe siteul nostru poti gasi mai multe modele care cu siguranta iti vor satisface nevoile.

In general, acvariile de pesti sunt realizate din sticla sau din acrilic. Desi sticla nu este atat de scumpa si prezinta rezistenta in fata zgarieturilor, acrilicul este mai bun atunci cand analizam rezistenta si durabilitatea. Decorul casei, stilul de viata si chiar locatia geografica te pot ajuta sa te decizi, daca vrei sa cumperi un produs din sticla sau acrilic. Trebuie precizat ca in zonele in care cutremurele sunt dese, oamenii prefera modelele acrilice – deci, daca stai in Vrancea, optiunea cea mai buna este evidenta.

Locul din casa in care urmeaza sa pastrezi acvariul trebuie sa fie liber in jur pentru a-l putea curata usor, ajutandu-te sa-l poti curata in exterior. Mai mult, trebuie sa dispui de o priza in apropiere, pentru a putea conecta filtrul de apa mai usor, acesta avand rolul de a curata apa. Proximitatea fata de o sursa de apa, ca, de exemplu, toaleta, te ajuta si atunci cand vrei sa schimbi apa. Cel mai important factor, insa, este ca daca un aparat de aer conditionat se afla in apropiere, temperatura apei poate fi afectata, ducand la probleme de sanatate sau chiar la moartea pestilor.

Desi nu trebuie sa sacrifici calitatea din cauza unui buget scazut, trebuie sa te asiguri ca alegi un model care ti se pare ca are un pret mai acceptabil. Pe langa acvariul, vei mai avea si alte cateva cheltuieli, precum filtrul de apa, plantele decorative si alte accesorii, magazinul nostru oferindu-ti orice ai avea nevoie.